sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Cropped cardigan with leaf ties

Cropped cardigan with leaf ties -- knitty.com

Aloitin tehdä tätä 20.1.08

Vaaleanvihreänä
Drops Alpaca sävy 7300 (4 x 50 g) + Grignasco VIP (mohair) sävy 365 (3 x 50 g)

Valmis 24.1.08

Lankaa jäi hieman yli, alpakkaa oli pitänyt hakea neljäs kerä. Kaula-aukon reunus on todella oiva ja siisti tapa viimeistellä reuna ja säädellä jakun reunuksen suuruutta ja väljyyttä. Lehdistä tuli avoimet eikä kerällä olevat kuten kuvasta olisi voinut ajatella.

Jakku neulottiin ylhäältä alas. Hihat neuloin pyöröneuleena vaikka ohjeessa tämä oli jostain syystä kielletty. Näin vältyin hihasaumoilta. Työ oli aika puuduttavaa, koska pelkkää sileää neuletta, ja toisaalta piti valvoa kavennuksien ja levennyksien tekemistä sekä kahden langan pysymistä yhdessä, joten telkun katselukaan ei sujunut noin vain.

Ohjeeseen olisin kaivannut kaavakuvaa, nyt piti vain neuloa ja toivoa että jakusta tulisi sopiva. Vaikka neuletiheyteni oli tiheämpi kuin ohjeessa, tuli s-koosta hieman väljä - toisaalta xs-koko olisi saattanut olla väärällä tavalla tiukka.

Pohjimmiltaan ihan onnistunut kokeilu ja lopputulos. Ajatuksena on tehdä vielä lopusta langasta ja samanvärisestä Dropsin Eskimosta jota sattuu olemaan pätkä, vielä helmikoristeinen iso kukka tai pari hakaneulalla kiinnitettäväksi koristeeksi jakkuun esim. olkapään tuntumaan tai etumukseen.


ORIGINAL MATERIALS

6 (7, 7, 7, 8, 8) balls (123 yards ea) Cascade Yarns Indulgence alpaca/angora blend yarn in color 529 light green

size US 7 (4.5mm) 24" or 29" (61 or 74cm) circular needle
size US 7 (4.5mm) double-pointed needles


http://knitty.com/ISSUEspring07/PATTleaf.html

Ei kommentteja: